Wednesday, April 14, 2010

SALAM PERPISAHAN BUAT GURU BESAR S.K.T....

Jazakillahi khairan kasiran lilmudirah madrasah ibtidaiyyah bitemalir ( as-sayyidah Hajah Azizah binti Mat Zin) likulli ikhtiyaruha litajdidul hazal madrasah ibtidaan min sanatein samaniyah waalfaini hatta sanatein 'asyarah waalfain. hiya mudirati min madrasatun sabiq qabla naqaltu ila madrasah ibtidaiyyah jalan raja muda abdul aziz haza sanah. ad'uha bittaufiq wannajah fil madrasah jadidah.
Jutaan penghargaan dan terima kasih diucapkan kepada Pn. Hjh. Azizah bt. Mat Zin Guru Besar Sekolah Kebangsaan Temalir di atas semua jasa dan perubahan yang beliau lakukan semenjak menerajui kepimpinan Sekolah Kebangsaan Temalir bermula pada tahun 2008 hingga 2010. Beliau merupakan mantan guru besar Yusma ketika yusma berkhidmat di Sekolah Kebangsaan Temalir sebelum yusma berpindah ke Sekolah Kebangsaan Jalan Raja Muda pada Januari lepas. saya doakan semoga beliau berjaya dalam menerajui puncak pimpinan di sekolah baru dan menjadi seorang pemimpin yang berkalibel dan berkarisma.
Buat Puan Hjh. Azizah bt. Mat zin jasamu sentiasa dikenang selamanya.

E.E.G TEST

Ni lah ujian E.E.G yg yusma kena buat pagi tadi kat HKL. ( bkn gmbr yusma ni) gmbr ni ambk kat internet je sbb kna buka tudung x leh upload kat sini. tapi ujiannya lbh kurang mcm ni lh. Masa test tu yusma x rase ape2 cuma lps tu je pitam jap sb pening. Klu iktkn test ni x skt dan x de side effect. yusma pitam mungkin sb yusma dh rase pening dr pg tadi lg. harapnye x de ape2 yg memudaratkn lh. keputusannya akn dpt pada 18 mei nnti. hari ni yusma MC lg sb gi buat test ni.

Monday, April 12, 2010

KEM BESTARI SOLAT SIRI 1 (SKJRM)





Hujung minggu baru ni ( 10 April 2010 - Sabtu )sklh yusma buat Kem Bestari Solat Siri 1 disebabkan oleh kengkangan masa dengan aktiviti sekolah yang padat, program x dpt dijalankn seperti yang dirancangkan jd minggu lepas barulh kami dapat mencelah untuk buat KBS. program ni melibat semua murid yang beragama islam dari tahun 1 hingga tahun 6 ( lebih kurang 800 orang murid) dan juga melibatkan semua guru (seramai 60 orang guru). bagi guru yang bukan beragama islam mereka ditugaskan dibahagian makan dan minum fasilitator dan pelajar manakala semua guru yang beragama islam sebagai fasilitator.
Setiap kelas akan dikendalikan oleh 2 orang guru. program bermula pada pukul 8.00 pagi hingga 2.00 petang. Alhamdulillah program berjalandengan jayanya hasil kerjasama semua guru SKJRM.
(Sorry, x de gmbr prgrm. yusma lupa bawa kamera. Ambk gmbr dlm intrnt je. he2)

HKL dan IJN



Salam semua, ape khabar? harap2 sihatlah ye. yusma pula bru dua minggu ni chat ckit, bru dpt pi ngajar direct satu minggu klu x dh byk kali yusma ambl MC. sekali fikir kesian kat murid2 dah byk mereka ketinggalan subjek bahasa arab tapi apekan daya yusma,Mmg yusma btl2 x sihat bru2 ni. sekarang pun yusma masih lg mengikuti appointment di Institut jantung Negaran (IJN) dan Hospital Kuala Lumpur (HKL). yusma syukur sangat sebab pihak sekolah memahami keadaan yusma. semuanya sentiasa memberikan yusma semangat, dorongan serta nasihat. Alhamdulillah sekarang yusma dah beransur pulih n dh dpt mengajar seperti biasa. cuma hari rabu ni yusma ade lagi appointment kat HKL untuk buat ujian E.E.G ( nama penuh ujian ni yusma x ingat. He2). Doakan semoga yusma x de ape2 masalh kesihatan ye.